Miele - Verlässlichkeit für viele Jahre
Kynuté knedlíky
Kynuté knedlíky Ingredience:
500 g pšeničné mouky
1 kostka kvasnic
1 ČL cukru
125 ml teplého mléka
50 g margarínu
125 ml mléka
špetka soli
10 g másla
4 PL povidel
250 ml smetany
vanilkový cukr
½ ČL skořice
špetka soli


Počet porcí:
8-10

Způsob přípravy:
Mouku prosejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a nadrobíme kvasnice. Poprášíme cukrem, zalijeme mlékem a promícháme. Ponecháme kynout asi 20 minut na teplém místě.
Margarín s máslem dáme do nádoby a rozehřejeme: 100°C 4 min.
K těstu přidáme mléko, špetku soli a vypracujeme hladké, lesklé těsto. Přikryjeme a necháme opět 20 minut kynout.
Těsto rozdělíme na 8-10 kousků a vytvoříme knedlíky. Položíme do vymazané perforované nádoby a vaříme: 100°C 14 min.
Z povidel, smetany, vanilkového cukru, skořice a soli uvaříme na varné desce omáčku a podáváme ke knedlíkům. Vše můžeme doplnit čerstvým nebo kompotovaným ovocem.

Dobrou chuť!