Miele - Verlässlichkeit für viele Jahre
Ovocný nákyp se sezónním ovocem
Ovocný nákyp se sezónním ovocem Ingredience:
600 g ovoce
(maliny, rebarbora, třesně, švestky nebo jablka)
100 g másla
5 žloutků
100 g cukru
½ ČL skořice
dřeň z vanilkového lusku
500 g tvarohu
4 PL lískových oříšků
150 g krupice
5 bílků
špetka soli


Počet porcí: 8

Způsob přípravy:
Máslo a žloutky ušleháme do pěny, přidáme cukr, skořici, vanilku, tvaroh, lískové oříšky a krupici a dobře promícháme. Bílky ušleháme s troškou soli v pevný sníh a opatrně vmícháme.
Naplníme do vymazané formy, poklademe ovocem a pečeme: 100°C 30 min (tlaková parní trouba: 120°C 15 min).
Jako přílohu můžeme podávat ovocné vanilkovou omáčku.

Dobrou chuť!