Ingredience: 150 g mléčné rýže 6 PL pomerančové šťávy 125 ml mléka 2 PL cukru dřeň z poloviny vanilkového lusku špetka soli 4 plátky želatiny 1 pomeranč 1 kelímek šlehačky 1 PL cukru 2 pomeranče meduňka nebo máta
Počet porcí: 4
Způsob přípravy: Mléčnou rýži, pomerančovou šťávu, mléko, cukr, vanilku a špetku soli dáme do nádoby s plným dnem a uvaříme: 100°C 25 min. Želatinu namočíme, vymačkáme, dáme k vařené rýži a promícháme. Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru a s pomerančovou šťávou přidáme k rýži. Necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku s cukrem, 2 pomeranče rozdělíme na měsíčky a podáváme s pomerančovou rýží. Ozdobíme lístkem máty nebo meduňky.