Miele - Verlässlichkeit für viele Jahre
Mléčná rýže s pomerančem
Mléčná rýže s pomerančem Ingredience:
150 g mléčné rýže
6 PL pomerančové šťávy
125 ml mléka
2 PL cukru
dřeň z poloviny vanilkového lusku
špetka soli
4 plátky želatiny
1 pomeranč
1 kelímek šlehačky
1 PL cukru
2 pomeranče
meduňka nebo máta


Počet porcí: 4

Způsob přípravy:
Mléčnou rýži, pomerančovou šťávu, mléko, cukr, vanilku a špetku soli dáme do nádoby s plným dnem a uvaříme: 100°C 25 min.
Želatinu namočíme, vymačkáme, dáme k vařené rýži a promícháme.
Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru a s pomerančovou šťávou přidáme k rýži. Necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku s cukrem, 2 pomeranče rozdělíme na měsíčky a podáváme s pomerančovou rýží.
Ozdobíme lístkem máty nebo meduňky.

Dobrou chuť!