Miele - Verlässlichkeit für viele Jahre
Studená miska s višněmi
Studená miska s višněmi Ingredience:
750 g višní
1 l třešňové šťávy
150g cukru
½ ČL skořice
špetka mletého hřebíčku
40 g saga
2 bílky
2 PL cukru


Počet porcí: 4

Způsob přípravy:
Višně propláchneme, vypeckujeme, dáme do nádoby s plným dnem. Doplníme třešňovou šťávou, přidáme cukr, skořici, hřebíček, sago, promícháme a dáme vařit: 100°C 25 min.
Z bílků a cukru ušleháme sníh. Čajovou lžičkou vykrajujeme nočky a klademe do misky s višněmi. Znovu dáme do parní trouby a necháme ve zbytkovém teple ztuhnout 5-6 minut.
Necháme vychladnout v ledničce a potom podáváme v miskách.
Tip: můžete použít i višňový kompot. 

Dobrou chuť!